Martin van Alfen

“Ik ga voor het halen van de top”

  • Over KONDAR
  • /
  • Martin van Alfen
Over Martin

Het aangaan van sportieve uitdagingen is één van mijn grootste passies. Deelnames aan de Nijmeegse Vierdaagse, (halve) marathons in binnen- en buitenland, de Kennedymars en wandeltochten van 110 kilometer binnen 24 uur staan inmiddels op mijn palmares. Het verkennen van mijn grenzen en ‘in gesprek gaan met mezelf’ zijn daar een belangrijk onderdeel van. Sinds ik lid ben van Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, duim ik iedere winter voor strenge vorst, zodat ook een deelname aan De Elfstedentocht aan de erelijst kan worden toegevoegd.

Tot de allergrootste uitdagingen die ik tot op heden ben aangegaan behoren de beklimmingen van de Kilimanjaro, de Mont Blanc en de Aconcagua. Het aangaan van een dergelijke fysieke en geestelijke uitdaging (in expeditie vorm) is een onvergetelijke en erg leerzame ervaring. Ook al blijkt een top soms onbereikbaar. De eerste 3 beklimmingen leidden tot uitzicht vanaf de top, maar de bijna 7.000 meter hoge berg met de onuitsprekelijke naam in Argentinië, bleek op dat moment onder de heersende omstandigheden, voor mij net (een kilometertje) te hoog. Hoogteziekte en de afspraken die ik met het thuisfront gemaakt had, deden me besluiten om af te dalen. Toch voelt deze beklimming ook als een succes. Je hoeft niet altijd op de top te staan om een goed gevoel te hebben en jouw top kan best een andere zijn dan die van de rest. Wat de 2 succesvolle beklimmingen van de Kilimanjaro mij geleerd hebben, is dat je zelf ook veel invloed kunt uitoefenen op de slagingskans om de top te halen. Door bijvoorbeeld meer tijd voor acclimatisatie in te lassen en je te realiseren dat er meerder wegen naar de top leiden. Daarnaast speelt de samenstelling van je expeditie-team een grote rol in het succes.

Sinds meer dan 20 jaar werk ik in het vakgebied van de gemeentelijke belastingen. De uitvoering van een herwaardering, bezwaarschriftenafhandeling of een controle traject belastingen zie ik ook als een uitdaging waarbij de doelstelling is om in teamverband het hoogst mogelijke te bereiken. Daarbij is iedere uitdaging anders door het verschil in uitgangspunten, omstandigheden en teamleden. De expeditie-/ projectleider moet vooraf goed bespreken wat het doel is, aangeven wat de beschikbare tijd is en hoe de taken binnen het team verdeeld zijn. De dagelijkse praktijk leert dat bergen niet heel hoog hoeven te zijn om een toch een grote uitdaging te vormen om de top te bereiken en daar ga ik voor!

 

  • Bel Martin direct: 088 - 55 80 553
Details
  • Studeerde Rentmeesterij / vasgoedbeheer aan de IAH Larenstein in Velp
  • Manager Marketing & Communicatie
  • Gespecialiseerd in gemeentelijke belastingen
E-mail Martin