Videoverslag van het KONgres 2016

Het KONgres vond, net zoals vorig jaar, plaats in Sugar City en ook dit keer waren de weergoden ons goed gezind. De hal van de oude suikerfabriek was in het thema 'Indian Summer' kleurrijk omgetoverd tot een congreszaal, met aparte gedeelten met banken en stoelen om tussendoor ontspannen te kunnen netwerken. Er was een barista die de hele dag heerlijke koffie verzorgde en daarnaast waren er in overvloed lekkere hapjes. In de KONDAR kever kon snoep geschept worden en dit bracht bij veel deelnemers het kind weer naar boven.

Het centrale thema van de dag was 'verbinden'. De aftrap werd 's ochtends gegeven door onze algemeen directeur Patrick Knappers, die een mooie vertaling maakte van dit thema naar ons werkveld. Vervolgens verzorgden Sytze van der Meer (gemeente Leeuwarden) en Raymond van Leeuwen (KONDAR) een presentatie over verschillende registraties, waarbij zij vertelden over hoe de gemeente Leeuwarden bezig is met het onder controle houden van de datakwaliteit.

Na een korte onderbreking was het tijd voor een bijzondere workshop die werd verzorgd door Martin Verdonk. Martin is een charismatische percussionist die verbinding vond bij de deelnemers door hen met elkaar muziek te laten maken. Overigens bleek Martin ook bijzonder goed in het bakken van brownies, want daar werd in de middag van gesmuld.

Na de lunch inspireerde Robert van Meurs (Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam) met zijn verhaal over het succesvol doorvoeren van proceswijzigingen. Hij werd gevolgd door Lucas Defares en Biba de Jongh die actief zijn in de bokswereld en door middel van een interactieve workshop verbinding vonden bij de deelnemers. 

Namens de Stichting VastgoedCert vertelde Jan Mes over de stand van zaken ronde het register Marktanalyse en Modelmatig Waarderen. Marnix ten Voorde (SVM|nivo) verzorgde de prijsuitreiking aan een paar van de eerste gediplomeerde cursisten. De dag werd afgesloten door Ruud Kathman van de Waarderingskamer die er goed in slaagde om een relatie te leggen tussen actualiteiten en het thema.

Onderstaand videoverslag van het KONgres 2016 is gemaakt door Robert Jan Nederbragt.

 

Berichten (0)

Er zijn nog geen berichten geplaatst

Voeg een bericht toe